FIETSTOCHT BANDUNG EN YOGYAKARTA

Tourcode
0.00

Delen

De steden Bandung en Yogyakarta lenen zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Dari-Java heeft met haar lokale medewerkers een aantal zeer mooie fietstochten samengesteld. Samen met uw gezin of partner fietst u langs de rijstvelden, lokale dorpjes en kunt u genieten van een adembenemend uitzicht. U komt makkelijk in contact met de lokale bevolking. Tijdens de fietstocht bezoekt u bijv. musea, de oude Nederlandse woonwijken en nostalgische gebouwen. U beschikt over goede fietsen en er gaat een Engels - of Nederlandstalige gids mee. Onze fietstochten duren ca. 4 tot 5 uur, het tempo is rustig en we nemen voldoende pauze. 

De fietstochten zijn voor een ieder met een normale conditie goed te doen. We vertrekken al vroeg, ca. 7 of 8 uur, want dan is het lekker koel en is het leven van de lokale bevolking al volop in beweging.

Fietsen in Bandung
Bandung is de hoofdstad van West-Java, Indonesië. De wortels van de de stad dateren uit prehistorische tijden, toen prehistorische mensen leefden aan de Noordzijde van een oud meer. Enkele duizenden jaren geleden droogde het meer uit en vormde uiteindelijk de stad Bandung, gelegen tussen enkele bergen. De stad is gesitueerd op hoogland omgeven door spectaculaire heuvels en bergen. Hierdoor heeft de stad een koeler klimaat dan meeste andere Indonesische steden. De naam Bandung heeft haar oorsprong in de 15e eeuw als een gedeelte van de Hindu Pajajaran Koninkrijk.

Art Deco. Bandung staat bekend om de hoogste concentratie art-deco gebouwen ter wereld. De stad heeft echter nog een aantal andere noemenswaardige bezienswaardigheden zoals een aantal interessante musea en de Gedung Merdeka. Dit koloniale gebouw zette Bandung in 1965 voor korte tijd in de spotlights tijdens de eerste Aziatisch-Afrikaanse conferentie. De architectuur van de stad Bandung is lang beïnvloed geweest door de Nederlandse Koloniale tijd. Het is een samensmelting van de Westerse en Oosterse culturen, wat ook wel het “Indo-Europese” cultuurgoed wordt genoemd. Ooit werd de stad het 'Parijs van Java' genoemd. Als je de imposante koloniale- en art-deco gebouwen ziet kun je je er wel iets bij voorstellen.

Art Deco fietsprogramma - 0.5 dag (reiscode: DJ-FTB-01).
De fietstocht begint bij het Savoy Homann of Preanger Hotel. Vanaf het centrum van de stad fietsen we naar Jalan Braga (vroeger de belangrijkste en duurste winkelstraat van Bandung). We fietsen langs koloniale gebouwen, kerken en scholen, langs Militaire kazernes en woonwijken. Tijdens de fietstocht stappen we even af om een Wayang Golek bedrijfje te bezoeken, een Aroma koffie fabriekje. Ook bezoeken we het Museum van de Asia Africa conferentie en het Geologisch Museum. Onze fietsttocht eindigt bij het Gedung Sate (Sate gebouw), wat nu het kantoor is van de gouverneur van West Java.

Totaal duurt de fietstocht en de excursies ca. 4 á 5 uur. De fietstocht is inclusief fiets (Europese standaard) en helm. Er gaat een Nederlands -of Engelstalige gids mee en je krijgt van ons een flesje water mee en een natte handdoek. Heb je al de beschikking over een auto en chauffeur, dan rijdt deze met jullie mee.

Fietsen in Yogyakarta
Yogyakarta is de culturele hoofdstad van Java. Dankzij de steun van de vorsten hebben de Javaanse kunstvormen zich met name in deze regio tot het hoge niveau van nu kunnen ontwikkelen. De sultan van Yogyakarta heeft een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsstrijd gespeeld waardoor de stad nu een speciale status gekregen heeft als speciale regio.

Tempel fietstocht Yogyakarta (reiscode DJ-FTY-01).
Tijdens deze fietstocht bezoek je de Heilige Boeddhistische Pawon tempel, het grootste Boeddha standbeeld van Indonesië van de Mendut Tempel. Ook bezoeken we de Ngawen Tempel, we fietsen langs rijstvelden en rivieren, stenen sculpturen van de plaatselijke bevolking en de fietstocht eindigt bij het Sarawati Hotel.

Fietstocht langs de dorpjes van Borobudur (reiscode DJ-FTY-02).
Tijdens deze fietstocht ervaar je het landelijke plattelandsleven van de lokale bevolking. We bezoeken tofu fabriekjes, een bamboebos en kunstwerken gemaakt van bamboe. Je zult versteld staan van het adembenemende uitzicht van de natuur om je heen. We fietsen langs traditionele Javaanse dorpjes met hun eigen bouwstijl.

De fietstochten in Yogya en omgeving zijn inclusief Nederlands -of Engelstalige gids, fiets en helm, flesje water, excursies en bezienswaardigheden, entreekosten.

Tarieven 2024/2025

Heeft u interesse in de fietstochten door Bandung en/of Yogyakarta? Stuur dan een e-mail naar info@dari-java voor een reservering.
De fietstochten zijn ook als losse excursies te boeken indien u al elders heeft gereserveerd. 

Fietstocht Bandung of Yogyakarta: €35,- pp.

Bandung: Adams Guesthouse (tante Yeti)
Bandung: Savoy Homman
Yogyakarta: Duta Garden