JAVA OVERLAND MET HALIMUN PARK EN KAMPUNG SAMPIREUN - 20 DAGEN

Tourcode
DJ-20D-JaHa-02
0.00

Delen

Een actieve en interessante 20-daagse tour over Java waarbij we het beste laten zien van Java. Met veel cultuur en natuur ! Met o.a een 2-daagse trekkingtocht door het Halimun Nationaal Park, whitewater rafting op de Cimanuk rivier en een tweetal idyllische overnachtingen in Kampung Sampireun.

Dag
1 Aankomst Jakarta (citytour) - start auto en chauffeur - transfer naar het hotel
2 Jakarta-Bogor
3 Bogor (optioneel white water rafting)
4 Bogor-Halimun
5 Halimun (trekkingtocht)
6 Halimun-Bandung (via Puncak Pass)
7 Bandung
8 Bandung-Kampung Sampireun
9 Sampireun
10 Sampireun-Pangandaran (Papandayan vulkaan)
11 Pangandaran
12 Pangandaran-Yogyakarta
13 Yogyakarta
14 Yogyakarta
15 Yogyakarta-Sarangan/Kediri
16 Sarangan/Kediri-Blitar
17 Blitar-Malang-Bromo
18 Bromo (excursie) – Kalibaru
19 Kalibaru
20 Kalibaru - naar Bali (transfer naar hotel - einde auto en chauffeur)

Deze rondreis is inclusief:
Auto en privé-chauffeur op Java en wegbrengen naar hotel op Bali, alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, brandstofkosten vrij, tolwegen, parkeerkosten, white water rafting te Bogor, Halimun trekking met gids, maaltijden te Halimun, entreekosten Halimun, veerbootovertocht Java-Bali, treinreis Pangandaran-Yogyakarta en een gegarandeerd fantastische reiservaring!

Exclusief:
Internationale retourtickets Amsterdam-Jakarta en Denpasar-Amsterdam, luchthavenbelastingen, hoogseizoentoeslagen, reis -en annuleringsverzekering, visum, middag en avondeten, entreegelden excursies en bezienswaardigheden, lokale luchthaven –en vertrekbelastingen, Ned/Eng-talige gids op Java en Bali, vaccinaties, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Bogor: HB Garden guesthouse
Halimun: Research Centre of lokale bevolking
Bandung: Savoy Homann of lokale bevolking
Garut: Kampung Sampireun
Pangandaran: Nyiur Resort Hotel
Yogyakarta: Duta Garden/Duta Boutique
Sarangan: Hotel Sarangan
Kediri: Grand Surya
Blitar: Hotel Tugu Blitar
Bromo: Lava View/Lereng Bromo
Kalibaru: Rumah Kita/Rumah Senang

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden.

Dag 1. Aankomst Jakarta.
Op de eerste dag wordt je opgehaald vanaf de luchthaven door je chauffeur (en optioneel Nederlands of Engelstalige gids). Als je al in Jakarta bent wordt je opgehaald in het hotel waar je verblijft. Na een korte kennismaking maken we een stadstour door Jakarta. Afhankelijk van hoe laat je op de luchthaven van Jakarta aankomt zijn er de volgende bezienswaardigheden te zien te Jakarta. In overleg met je chauffeur bespreek je wat je graag wilt zien. In de buurt van de Jl Nelayan Timur staat de enig overgebleven 17e eeuwse ophaalbrug, de Chicken Market Bridge. We beklimmen hier de Gedung Syahbandar (uitkijktoren). Het torenachtige bouwwerk met uitzicht op de Pasar Ikan in noordelijk kota. Het museum Bahari Maritiem of scheepvaartmuseum- staat in de buurt van de Sunda Kelapa in de levendige Pasar Ikan. Het museum bestaat uit twee gerestaureerde pakhuizen van de VOC uit 1652. In het Noorden van de stad bezoeken we het 500 jaar oude havengebied ‘Sunda Kelapa’. Je kunt de Buginese (pisini)schoeners van binnen bekijken. Tussen al deze bezienswaardigheden door gaan we natuurlijk bij de eetstalletjes even pauze nemen, en wat proeven van alle gerechten die langs de kant van de weg aangeboden worden. Na een lange maar interessante dag gaan we terug naar je hotel, het Santika Premier Hotel. Mocht er nog tijd over zijn gaan we de volgende bezienswaardigheden bezoeken, anders doe je deze morgenvroeg: , we bezoeken de Monas bezoeken op het Merdeka plein en het museum in de benedenverdieping, de Istiglal moskee en de antiekmarkt bij Jalan Surabaya. Aan de oostkant van het Merdeka-plein staat het Nationale Monument de Monas. Het in 1961 gebouwde monument, dat de onafhankelijkheid gedenkt, is 137 meter hoog en wordt bekroond met een 35 kilogram wegende en uit bladgoud vervaardigde vrijheidsvlam. Drie meter onder het monument is er een historisch museum. Je kunt hier diashows kijken over de diverse beschavingen van de archipel, vanaf de prehistorische Java-mens en over de Indonesische vrijheidsstrijd. Na de Monas bezoeken we de zes verdiepingen tellende Istiglal moskee. Dit is Jakarta’s centrum van de Islam. De witte koepel is al op een afstand van 15 km te zien. Iedere vrijdag is de moskee gevuld met duizenden gelovigen en na de ramadan verzamelen zich hier meer dan 200.000 mensen. Het is de grootste moskee van zuidoost Azië en de op een na grootste ter wereld. De bouw van de moskee nam 17 jaar in beslag en men maakte gebruik van de beste materialen. Je mag hier fotograferen als je wilt.

Dag 2. Jakarta – Bogor.
Vandaag rijden we na het ontbijt van Jakarta naar Bogor, ongeveer 60 km ten zuiden van Jakarta. Het is prettig om hier even te vertoeven omdat Bogor een koeler en verfrissender klimaat heeft dan het hete Jakarta. Na aankomst in het hotel Happy Valley kun je de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.

Dag 3. Bogor (optioneel white water rafting).
Het eerste wat we vandaag na het ontbijt gaan kunnen doen is het maken van een wandeling 's morgenvroeg door de botanische tuinen van Bogor. We nemen hier een paar uren de tijd want de tuinen beslaan een ongelooflijke 87 hectare. Je kunt hier genieten van vele paden, vijvers, gazons, cactustuinen, grote kronkelende klimplanten ,enorme waterlelies en een rivier die overal tussendoor murmelt. Deze tuinen zijn bedacht door de Nederlandse gouverneur van der Capellen. Je verblijft nog een nachtje in Bogor en morgenvroeg rijden we via de prachtige Puncak-pas naar Bandung.

Optioneel is een White Water rafting trip op de Citarik rivier. Evt kun je bovenstaande excursie naar de Botanische tuinen morgenvroeg doen in overleg met je chauffeur. Je hoeft geen ervaren rafter te zijn om je staande te houden ten midden van het brute water, als je maar de aanwijzingen van de gids opvolgt zul je de tocht heelhuids kunnen voltooien. Inbegrepen bij de tocht is de lunch, begeleiding door deskundige instructeurs en Rafting-uitrusting. De tocht gaat door een van de mooiste landschappen van West Java. Ervaring is niet nodig, wel enige sportiviteit en een redelijke conditie.

Dag 4. Bogor - Halimun.
Als je dag 3 de raftingtrip hebt gedaan, gaan we na het ontbijt een bezoek brengen aan de Botanische tuinen van Bogor. We nemen hier een paar uur de tijd voor nemen want de tuinen beslaan een ongelooflijke 87 hectare. Je kunt hier genieten van vele paden, vijvers, gazons, cactustuinen, grote kronkelende klimplanten ,enorme waterlelies en een rivier die overal tussendoor murmelt. Deze tuinen zijn bedacht door de Nederlandse gouverneur van der Capellen. Er zijn hier gidsen aanwezig waarvan sommigen je veel kunnen vertellen; spreek van tevoren wel een vast bedrag af. De stad Bogor telt ca. 250.000 inwoners en heeft zijn koloniale sfeer behouden. Er staan hier nog veel oude Nederlandse huizen. Na het bezoek aan de tuinen rijden we door naar het schitterende Halimun Nationaal Park voor wandel en trekkingtochten. Overnachting bij de lokale bevolking of in het research center.

Dag 5. Halimun (trekkingtocht).
Vandaag maken we een trekkingtocht door het Halimun National Park. Dit gebied bij Bogor, op West Java is sinds 1992 een National Park. Voor die tijd was het tropische regenwoud van 40 000 hectare, binnen dit gebied, wel al een beschermd regenwoud. Behalve de primaire functie van bescherming van het leefgebied, speelt het National Park een belangrijke rol in het steunen van regionale ontwikkeling en kansen voor onderzoek, onderwijs, ecotoerisme en tuinbouw activiteiten. Samen met Gunung Gede Pangrango en Ujung Kulon vormt het park Mount Halimun National Park, vernoemd naar berg Gunung Halimun (1929m). Overnachting bij de lokale bevolking of in het research center.

Dag 6. Halimun - Bandung (via Puncak Pass).
We rijden via de Puncak pas naar Bandung. De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. In dit gebied kun je mooie wandelingen maken over de theeplantages. Het is een inspirerende bergstreek en een geliefd binnenlands toeristengebied op West-Java. In het weekend kan het hier erg druk zijn, waarbij het verkeer zich bumper aan bumper uitstrekt van Bandung tot aan Jakarta. De 1200 meter hoge Puncak pas, is mistig en schilderachtig als hij niet bedekt is met wolken, regen of verkeer. Op de theeplantages zul je overwegend jonge vrouwen de thee zien plukken. Ze oogsten ongeveer 25 kg theeblaadjes en knoppen; goed voor 5 kg thee. Van de wortels van de theestruiken wordt houtsnijwerk gemaakt dat je langs de weg kunt kopen. Puncak is de naam van het gehele gebied, van de pas zelf en een stadje dat op de top van de pas ligt. Hier vindt je de beste uitzichten, bijna tot aan Jakarta. Je kunt hier uitkijken over de Parhyangan hoogvlakte. Je chauffeur en gids–die je inmiddels al goed hebt leren kennen- zal je naar het schitterend gelegen Rindu Alam restaurant brengen. Geniet van het mooie uitzicht dat tot de beste van heel West-Java behoort. Samen met je gids kun je vanaf het restaurant de heuvel aflopen om de enorme Gunung Mas Theeplantage te bezoeken. Hier kun je dan zien hoe de thee geplukt en verwerkt wordt. Erg leuk om te zien. Vanaf hier kun je nog wandelen naar Telaga Warna; een klein meer waar graag Indonesische toeristen komen. Het meer is beroemd om zijn wisselende kleuren. Het is een leuke wandeling voordat we weer verder gaan naar Bandung. Overnachting in het art-deco Savoy Homann.

Dag 7. Bandung.
Na het ontbijt in het prachtige Savoy Homann Hotel gaan we eerst naar de Tangkuban ePrahu vulkaan. De 10 kraters zijn het restant van een gigantische ingestorte vulkaan. De Prahu is voor het laatst uitgebarsten in 1969 en vulde het gebied met zwarte wolken, as en modderstromen. Deze vulkaan wordt door veel toeristen bezocht en het is een van de weinige vulkanen die je met de auto bereiken kan. Hou in de gaten dat zodra je er aankomt, vele verkopers van allerlei goederen op je af komen. Neem wel warme kleding mee, want het kan er erg koud zijn. In de kraters zelf is het weer erg warm. Je kunt hier vrij rondlopen tussen de zwaveldampen en borrelend modder en afdalen in de diepten. Tijdens deze afdaling in de uitgebluste hoofdkrater krijg je het gevoel dat je over een flinterdunne ondergrond loopt, waaronder je de lava haast voelt borrelen. Glinsterende zwavelafzettingen geven het geheel een onwerkelijke sfeer. Je moet wel rekenen op een ruige wandeling van drie a vier uur om alles te bekijken. Draag stevige schoenen en warme kleding. Na het bezoeken van de Tangkuban Perahu vulkaan gaan we naar de warmwaterbronnen van Ciater.
's Middags gaan we terug naar het centrum van Bandung. We gaan een kijkje nemen bij ‘Jeans street’ oftewel Jalan Cihampelas. Het is een zeer opzichtige en meest beroemdste winkelstraat van Indonesië. Hier kun je kleding kopen, met name spijkerbroeken voor echt sensationele lage prijzen. Jonge ontwerpers hebben zich hier uitgeleefd op alle reclameborden en het interieur. Echt een popcultuur in optima forma. Om door deze straat te lopen is de ultieme kitsch ervaring, en moet je gezien hebben om het te kunnen geloven. Ook hebben ze hier een grote collectie van T-shirts. In de buurt van Jeans Street vind je Cihampelas Walk, een modern opgezet winkelcentrum, een groot contrast met de omgeving. Hier hebben ze goede cappuccino (tegen Europese prijzen). De rest van de middag kun je vrij rondlopen door het centrum. 's Avonds gaan we terug naar het hotel.

Dag 8. Bandung – Kampung Sampireun.
Met een bamboevlot naar je suite gebracht worden, gelegen in een idyllisch dorpje waar schoonheid, rust en en een unieke cultuur als normaal beschouwd worden. Honderden palmbomen zwaaien rustig heen en weer in zachte briesen, in een geur van "Frangipini" en "Hibiscus" en met een exotische wanorde aan kleur. We hebben het dan over Kampung Sampireun, misschien wel de mooiste plaats in Indonesië om een aantal dagen te verblijven en te overnachten. Het prachtig gelegen Kampung Sampireun is ongeveer anderhalf uur rijden van Bandung. Kampung Sampireun beschikt over een eigen restaurant, waar je heerlijk kunt eten. Kampung Sampireun is een absolute aanrader, je zult hier een aantal heerlijke dagen verblijven.

Dag 9. Kampung Sampireun.
Nog een heerlijk dagje in Kampung Sampiruen en je bent vrij om je eigen dagindeling te maken.

Dag 10. Kampung Sampireun - Pangandaran (Papandayan vulkaan).
Vandaag verlaten we het heerlijke Kampung Sampiruen en gaan richting de Papandayan vulkaan voor een stevige trekking naar de zwavelkraters. Het is een vrij intensieve wandeling naar boven, de Papandayan vulkaan (2662 m) op. De vulkaan heeft in 2002 nog een eruptie gehad. Duizenden mensen moesten uit hun dorpen worden geëvacueerd; pluimen rook en as werden duizenden meters omhoog gespuwd. Sindsdien is de Papandayan gesloten geweest voor bezoekers, maar sinds september 2004 kun je hem weer bezoeken. Met een lokale ‘vulkaangids’ lopen we over het gesteente. Uit verschillende gaten uit de grond spuit hete stoom omhoog, er is bubbelende modder, pruttelende zwavelgaten. De rotsblokken zijn rood, grijs, geel, oranje, bruin en dat alles in diverse gradaties. De dampen hier zijn soms verstikkend. Na deze fantastische trekking gaan we richting Pangandaran. De rest van de middag ben je vrij om je eigen dagindeling te maken.

Dag 11. Pangandaran.
Vandaag kun je een vrije dag inplannen of meegaan met de excursie. We hebben weer een verrassend dagtochtje voor je gepland. Je gaat de Green Canyon bezoeken, waar je in bootjes van uitgeholde boomstammen een twee a drie uur durende tocht maakt door een adembenemend mooi rivierlandschap. In de droge tijd is het doorzichtige water heldergroen. Deze Green Canyon loopt door een imposant rotsmassief. Dit unieke gebied wordt nog mooier door de vele watervallen, kleine natuurlijke meertjes en grotten. Aan het einde van de boottocht, voordat je weer retour gaat, kun je lekker zwemmen zolang je wilt in een magisch ingesloten vijver. Na de Green Canyon bezoeken we de lokale kroepoek, tahu en bruine suikerfabriekjes. Pangandaran is trouwens een ideaal uitgangspunt voor uitstapjes in de omgeving. Overal in het dorp zijn fietsen te huur, waarmee je naar de nabijgelegen dorpen, plantages en stranden kunt fietsen.

Dag 12. Pangandaran - Yogyakarta (treinreis 1e klas).
Vanaf Pangandaran ga je met de boot (indien mogelijk) naar Cilacap, een tocht van ca. 4 uur. Je vaart samen met de lokale bevolking naar Cilacap, waar je chauffeur je weer ophaalt. De chauffeur brengt je naar Kroya alwaar je op de trein stapt naar Yogyakarta. Het is mogelijk dat er geen boten varen vanuit Pangandaran naar Cilacap, in dit geval brengt je chauffeur je vanuit Pangandaran naar Banjar om daar op de trein te stappen.

Dag 13 en 14. Yogyakarta.
Tijdens je bijzondere verblijf te Yogya hebben we voor jou uitstapjes gepland naar o.a. de Borobudur, de Prambanan-vlakte, Jalan Malioboro, Kota Gede, Taman Sari en de vogeltjesmarkt. Vandaag begint je dag met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. Dit kolossale, kosmische bouwwerk is een van de indrukwekkendste scheppingen van de mens. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. De trapvormige piramide bestaat uit zes vierkante en drie ronde terrassen, die naar boven toe steeds kleiner worden. Je uitstapje naar de Borobudur zijn we al vroeg begonnen dus tegen een uur of twee gaan we weer richting het centrum van Yogya. We brengen je dan naar de Taman Sari. Dit waterkasteel werd in 1758 gebouwd door de sultan. Taman Sari had vroeger verlichte onderwatergangen, koele ondergrondse moskeeën en galerijen om te dansen. Prinsessen baadden in met bloemen bestrooide zwembaden. Je kunt de zwemvijvers bekijken voor mannen en vrouwen en de ondergrondse moskee. De wijk met smalle paadjes achter het waterpaleis is een centrum van de batik industrie, waar veel schilders werken in bamboe studio’s. Ook de moeite van het bezoeken waard is de vogeltjesmarkt (de Pasar Ngasem). Hier vindt je tropische zangvogels, die in rijk versierde kooien op kopers wachten. Deze vogels worden door de Indonesiërs zeer op prijs gesteld en zijn erg duur. Deze vogeltjesmarkt ligt ten noorden van het waterkasteel. Na de vogeltjesmarkt bezoek je het paleiscomplex Kraton. De Kraton ligt verscholen achter een hoge muur. In de glorietijd van het sultanaat woonden hier bijna 20.000 mensen. In het hoofdgebouw, op de binnenplaats met prachtige bomen, die bewaakt wordt door wachters, krijg je een indruk van de macht en elegantie die het sultanspaleis vroeger uitstraalde. Het paleis heeft een prachtige verzameling kunst en muziekinstrumenten. Bovendien worden hier regelmatig gamelan-concerten en klassieke dansvoorstellingen gehouden. De Kraton heeft batik en zilverwinkeltjes, scholen, markten en twee musea, alles ingesloten door drie meter dikke witte muren als imitatie van Europese forten. De collectie van de sultan omvat wayang poppen, koninklijke rijtuigen, Raden Saleh portretten en levensgrote gekostumeerde figuren. Na het bezoek aan de Taman Sari, Kraton en de vogeltjesmarkt brengen we je naar de Jalan Malioboro. Deze straat is de belangrijkste verkeersader van de stad en een bezienswaardigheid op zichzelf. Overdag staan overal langs deze brede straat marktkramen, waar batiks, leer, zilver en alle mogelijke souvenirs te koop worden aangeboden. Op de straat zijn matten neergelegd waar je op kunt gaan zitten om iets te eten. Blijf vooral tot 's avonds rondhangen in deze straat want dankzij de vele kleine gas- en olielampjes baadt Malioboro tot diep in de avond in een toverachtig licht. En de oosterse sfeer wordt vergroot door de vele straatmuzikanten. In de buurt van de Malioboro is een grote markt waar weinig toeristen komen. In Malioboro zijn voldoende restaurants te vinden, zodat je hier 's avonds uit eten kan gaan, alvorens je weer terug gaat naar je hotel. Yogyakarta is trouwens een godsgeschenk voor vegetariërs; bonencakes, rempeyek (pindakoekjes) en groentesoepen in overvloed. De makanan asli (lokale gerecht) van Yogyakarta, gudeg, is nangka-fruit gekookt in kokosmelk met een mengsel van eieren, tofu, kip en gekruide saus. Een van de beste warung maaltijden in de stad is nasi rames, een heel gezonde, smakelijke maaltijd met vier of vijf verschillende groenten. Probeer ook eens de lekkere Javaanse opor ayam, plakjes kip gesudderd in kokosmelk. Na een lange maar interessante dag terug naar het Duta Garden Hotel voor overnachting.

Dag 15. Yogyakarta - Sarangan of Kediri.
Vandaag een autorit naar Sarangan of Kediri. Onderweg stoppen we bij de Prambanan Tempels, Keraton Solo, Mangkubumi en de Sukuh Tempel. 's Avonds inchecken in het Sarangan Hotel.

Dag 16. Sarangan of Kediri - Blitar.
Vandaag rijden we van Sarangan naar Blitar en overnachten in boutique hotel Tugu Suite. In Blitar is Soekarno begraven, de eerste president van Indonesië.

Dag 17. Blitar - Malang - Bromo.
Via Malang (citytour) rijden we naar de Bromo vulkaan. Je overnacht in Lava View met uitzicht op de Bromo vulkaan.

Dag 18. Bromo (excursie) – Kalibaru.
Vanmorgen vroeg uit de veren want om een uur of vier wordt je al gewekt! Je gaat namelijk op pad naar de Mount Bromo, waar je de spectaculaire zonsopkomst kunt zien. Daarna klim je de berg op om langs de kraters te lopen. Een tocht door dit gebergte kan een betoverende ervaring zijn. De Bromo is een actieve 2392 meter hoge vulkaan, en ligt 112 km van Surabaya. De temperatuur bovenop Bromo is ongeveer 5ºC maar kan tot nul dalen, dus trek vooral warme kleding aan. Als je eenmaal bovenop Bromo staat, heb je een magnifiek uitzicht op de actieve Gunung Semeru, Java’s hoogste berg. Achter de Bromo ligt de niet meer actieve vulkaan Gunung Batok, deze heeft richels van boven tot onder. Je zult in het begin denken dat dit Bromo was, maar dat is dus niet het geval. Geniet van het uitzicht en je hebt de tijd om mooie foto´s te maken. Na de Bromo gaan we richting Kalibaru.

Dag 19. Kalibaru.
We bezoeken vandaag verschillende plantages, zoals een koffie, cacao en een vanilleplantage.

Dag 20. Kalibaru-Bali.
Vandaag rijden we vanuit Kalibaru naar Bali (met de veerboot) naar je hotel naar keuze.

Tarieven 2024/2025

Reissom per persoon:

Bij 2 personen: €1785,-
Bij 3 personen: €1535,- 
Bij 4 personen: €1350,-
Bij 5 personen: €1445,-
Bij 6 personen: €1295,-


Entreepakket per persoon:
(entree Botanische tuin + gids, Taman Safari, Papandayan berg + gids, entree Pangandaran, Borobudur sunrise + gids, Prambanan + gids, Bromo sunrise + Jeep)
Bij 2 personen: € 215,-
Bij 3 personen: € 175,- 
Bij 4 personen: € 155,-
Bij 5 personen: € 145,-
Bij 6 personen: € 135,-

Heeft u nog vragen over deze reis, wilt u deze reis aanpassen of wilt u reizen met meer dan 6 personen, stuur dan een e-mail naar info@dari-java of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode DJ-20D-JaHa-02).

Deze rondreis is inclusief:
Auto en privé-chauffeur op Java en wegbrengen naar hotel op Bali, alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, brandstofkosten vrij, tolwegen, parkeerkosten, white water rafting te Bogor, Halimun trekking met gids, maaltijden te Halimun, entreekosten Halimun, veerbootovertocht Java-Bali, treinreis Pangandaran-Yogyakarta en een gegarandeerd fantastische reiservaring!

Exclusief:
Internationale retourtickets Amsterdam-Jakarta en Denpasar-Amsterdam, luchthavenbelastingen, hoogseizoentoeslagen, reis -en annuleringverzekering, visum, middag en avondeten, entreegelden excursies en bezienswaardigheden, lokale luchthaven –en vertrekbelastingen, Ned/Eng-talige gids op Java en Bali, vaccinaties, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (7 dagen na en voor suikerfeest, kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

 

Bogor: Happy Valley guesthouse
Halimun: Halimun lokale overnachting
Bandung: Savoy Homman
Bandung: Adams Guesthouse (tante Yeti)
Cipanas: Sumber Alam
Pangandaran: Nyiur Resort Hotel
Yogyakarta: Duta Garden
Kediri: Grand Surya
Blitar: Tugu Blitar
Bromo: Lava View
Kalibaru: Rumah Senang