VAN JAKARTA NAAR BANDUNG - 6 DAGEN

Tourcode
DJ-6D-JAV-JaBa03
0.00

Delen

Een mooie en interessante 6-daagse tour waarbij we het beste laten zien op de route van Jakarta naar Bandung. Volop cultuur en geschiedenis.

Dag
1 Jakarta (start auto en chauffeur)
2 Jakarta
3 Jakarta - Bogor (Puncak Pass)
4 Bogor
5 Bogor - Bandung
6 Bandung (einde auto en chauffeur)

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten excursies en bezienswaardigheden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Jakarta: Santika Pemier
Bogor: HB Garden guesthouse
Bandung: Savoy Homman of Rumah Ebo guesthouse

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden.
Meerprijs rondreis met Nederlandstalige gids € 160,-
Vanaf Bandung is verlenging van de vakantie mogelijk. Bijv. met een week taalcursus of een Java Overland tour. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Dag 1. Jakarta.
Op de eerste dag wordt je opgehaald vanaf de luchthaven door je chauffeur en gids. Als je al in Jakarta bent wordt je opgehaald in het hotel waar je verblijft. Na een korte kennismaking maken we een stadstour door Jakarta. Vandaag gaan we beginnen in de Chinese wijk Glodok, en misschien is het een goed idee om vanaf hier lopend het centrum van Jakarta te ontdekken. Spreek dan goed af met de chauffeur af waar je elkaar weer ontmoet. Je kunt ook aan de chauffeur vragen of hij meegaat als gids. Vanaf de wijk Glodok, het Chinatown van Jakarta, gaan we op zoek naar Chinese tempels in de achteraf straatjes, en je kunt alvast wat proeven van de eetstalletjes op straat of een souveniertje kopen uit de vele winkeltjes. We lopen verder naar de Portugese kerk Gereja Sion, ook wel de ‘Oude Portugese Kerk’ of ‘Gereja Portugis’ genoemd. Vanuit de Portugese kerk gaan we verder met de wandeling naar het noorden van de stad. Je bezoekt het Fatahillah-plein waar een aantal interessante koloniale gebouwen staan en je bezoekt het historisch (oude Batavia) museum. We gaan even binnen kijken bij het wayang museum en breng een bezoek aan Balai Seni Rupa (keramiek museum). Tegenover het Jakarta City museum bevindt zich het met stenen geplaveide plein, dat de naam Taman Fatahillah draagt.

In de buurt van de Jl Nelayan Timur staat de enig overgebleven 17e eeuwse ophaalbrug, de Chicken Market Bridge. We beklimmen hier de Gedung Syahbandar (uitkijktoren). Het torenachtige bouwwerk met uitzicht op de Pasar Ikan in noordelijk kota. Het museum Bahari –Maritiem of scheepvaartmuseum- staat in de buurt van de Sunda Kelapa in de levendige Pasar Ikan. Het museum bestaat uit twee gerestaureerde pakhuizen van de VOC uit 1652. We lopen door naar het Noorden van de stad waar je het 500 jaar oude havengebied ‘Sunda Kelapa’ bezoekt. Je kunt de Buginese (pisini)schoeners van binnen bekijken. Tussen al deze bezienswaardigheden door gaan we natuurlijk bij de eetstalletjes even pauze nemen, en wat proeven van alle gerechten die langs de kant van de weg aangeboden worden. Na een lange maar interessante dag gaan we terug naar je hotel, het Santika Premier Hotel.

's Avonds kun je op eigen gelegenheid naar het familiepark Ancol gaan. In de omgeving bevinden zich uitstekende visrestaurants; blijf in de buurt rondhangen om het avondconcert bij te wonen. Opvallend zijn de 200 kiosken van de kunstmarkt van Ancol, de Pasar Seni, een genoeglijke openlucht markt die 24 uur per dag geopend is. Deze markt is de permanente werkruimte van kunstenaars en handwerklieden uit heel Indonesië.

Dag 2. Jakarta.
Vandaag ben je nog een dagje in Jakarta om nog meer interessante bezienswaardigheden te zien. Ook wat je vandaag gaan doen en zien zal je weer interessant vinden. Nadat je het ontbijt hebt genuttigd, gaan we vandaag de Monas bezoeken op het Merdeka plein en het museum in de benedenverdieping, de Istiglal moskee, het Presidentieel paleis en de antiekmarkt bij Jalan Surabaya. Onderweg gaan we via de rotonde bij hotel Indonesië, naar de Taman Mini. Aan de oostkant van het Merdeka-plein staat het Nationale Monument de Monas. Het in 1961 gebouwde monument, dat de onafhankelijkheid gedenkt, is 137 meter hoog en wordt bekroond met een 35 kilogram wegende en uit bladgoud vervaardigde vrijheidsvlam. Drie meter onder het monument is er een historisch museum. Je kunt hier diashows kijken over de diverse beschavingen van de archipel, vanaf de prehistorische Java-mens en over de Indonesische vrijheidsstrijd. Na de monas bezoeken we de zes verdiepingen tellende Istiglal moskee. Dit is Jakarta’s centrum van de Islam. De witte koepel is al op een afstand van 15 km te zien. Iedere vrijdag is de moskee gevuld met duizenden gelovigen en na de ramadan verzamelen zich hier meer dan 200.000 mensen. Het is de grootste moskee van zuidoost Azië en de op een na grootste ter wereld. De bouw van de moskee nam 17 jaar in beslag en men maakte gebruik van de beste materialen. Je mag hier fotograferen als je wilt. Het presidentieel Paleis is een indrukwekkend om te zien. Het is een van de twee presidentiële paleizen aan het plein. Het was oorspronkelijk een landhuis dat een rijke Nederlander aan het einde van de 18e eeuw had laten bouwen, en diende later als residentie van de gouverneur-generaal. Het rijke interieur herbergt Nederlands koloniaal meubilair, een neoklassieke eetzaal en plafonddecoraties die op Ambonees kant lijken.

Als laatste bezoeken we vandaag de Taman Mini, dit 120 ha grote cultuur-/amusementspark geeft je een beeld van de culturele en geografische complexiteit van Indonesië. In paviljoens die in traditionele stijl zijn gebouwd, worden voorwerpen, gebruiken en leefgewoontes uit elk van de 27 Indonesische provincies getoond. Je zou meer dan een week nodig hebben om alles te kunnen zien. Heel wat Indonesiërs zullen je trots vertellen dat je na een bezoek aan het park de rest van Indonesië niet meer hoeft te gaan bekijken. Nabij de ingang van het park staat het Indonesië Museum, met een van de mooiste verzamelingen gebruiksvoorwerpen en kunstnijverheid van het land – dit is een van de hoogtepunten van de Taman Mini. Later op de avond terug naar het Santika Premier Hotel. Aan het einde van deze dag ben je 's avonds vrij om even de omgeving te verkennen of vraag aan je chauffeur of hij je ergens heen brengt waar je interesses naar uitgaan (discotheek, restaurantjes etc..)

Dag 3. Jakarta - Bogor (vrije dag).
Vandaag rijden we na het ontbijt van Jakarta naar Bogor, ongeveer 60 km ten zuiden van Jakarta. Het is prettig om hier even te vertoeven omdat Bogor een koeler en verfrissender klimaat heeft dan het hete Jakarta. Na aankomst in het guesthouse HB Garden (even buiten Bogor) kun je de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.

Dag 4. Bogor.
Het eerste wat we vandaag na het ontbijt gaan kunnen doen is het maken van een wandeling door de botanische tuinen van Bogor. We nemen hier een paar uren de tijd want de tuinen beslaan een ongelooflijke 87 hectare. Je kunt hier genieten van vele paden, vijvers, gazons, cactustuinen, grote kronkelende klimplanten ,enorme waterlelies en een rivier die overal tussendoor murmelt. Deze tuinen zijn bedacht door de Nederlandse gouverneur van der Capellen. Sudanees eten is een beetje droger en minder gekruid dan nasi padang. Een van de populairste Sudanese gerechten is asinan, een mengsel van fruit, groenten en pinda’s in een hete pindasaus. Probeer het ook zelf, de beste straten om asinan te proeven is aan de Jl Asinan Bogor, Jl Kapt. Muslihat en Jl Asinan Segar. Langs de hele Oto Iskandardinata straat en rond de hoofdpoort van de Botanische tuinen is een immense verscheidenheid aan fruit en groenten te koop. In Bogor kun je de oude Nederlandse wijken bekijken met de rode daken, in het noorden van de Sudirman straat. Deze straten staan in schril contrast met de drukke en verstopte straten van Bogor. Je verblijft een nachtje in Bogor en morgenvroeg rijden we via de prachtige Puncak-pas naar Bandung.


Dag 5. Bogor - Bandung (Puncak Pass).
Vandaag vertrek je na het ontbijt via de Puncak pas naar Bandung. De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. Afhankelijk de duur van de rit hebben we nog een korte stadstour door Bandung. We bezoeken ‘Jeans street’ oftewel Jalan Cihampelas. Als je geïnteresseerd bent in het kijken (en misschien kopen) van goud en zilver gaan we naar Jalan Braga. Probeer een glimp op te vangen van de art-deco architectuur. Later in de middag gaan we naar de berg Lembang . Dit is een echte aanrader en erg gezellig. Hier kun je maïs eten en een Indonesisch biertje drinken in een van de vele kleine eettentjes langs de kant van de weg. Ook kun je genieten van het nachtuitzicht over Bandung. Hierna inchecken in het schitterende art-deco Savoy Homann Hotel of guesthouse Rumah Ebo.

Dag 6. Bandung.
Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven of treinstation voor je volgende bestemming. Als er nog tijd over is gaan we naar het Dago Tea House voor een mooi uitzicht over Bandung. Het is erg plezierig om hier wat rond te lopen, in de schaduw door de vele bomen. Vlak achter the Tea House is een waterval (Curug Dago), dit is een paar minuten lopen.

Tarieven 2024/2025

Reissom per persoon:

Bij 1 persoon:  € 825,-
Bij 2 personen: € 415,-
Bij 3 personen: € 345,-
Bij 4 personen: € 345,-
Bij 5 personen: € 335,-
Bij 6 personen: € 275,-

Heeft u nog vragen over deze reis, wilt u deze reis aanpassen of wilt u reizen met meer dan 6 personen, stuur dan een e-mail naar info@dari-java of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode DJ-6D-JAV-JaBa03).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten excursies en bezienswaardigheden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.
Meerprijs rondreis met Nederlandstalige gids € 160,-.

Jakarta: Santika Pemier
Bogor: Happy Valley guesthouse
Bandung: Savoy Homman
Bandung: Adams Guesthouse (tante Yeti)