VAN JAKARTA NAAR SURABAYA OVERLAND - 12 DAGEN

Tourcode
DJ-12D-JAV-JaSu07
0.00

Delen

Een mooie en interessante 12-daagse tour met cultuur en geschiedenis op de route van Jakarta naar Surabaya.

Dag
1 Jakarta – Bogor - Bandung (start auto en chauffeur)
2 Bandung
3 Bandung - Pangandaran
4 Pangandaran
5 Pangandaran - Wonosobo
6 Wonosobo - Yogyakarta
7 Yogyakarta
8 Yogyakarta - Solo
9 Solo - Bromo
10 Bromo (excursie) - Surabaya
11 Surabaya
12 Surabaya - luchthaven (einde auto en chauffeur)

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten excursies en bezienswaardigheden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Hotels:
Bandung: Savoy Homman of lokale familie
Pangandaran: Nyiur Resort Hotel
Wonosobo: Kresna Hotel
Yogyakarta: Duta Garden/Duta Boutique
Solo: Sahid Raya Hotel
Bromo: Lava View/Lereng Bromo
Surabaya: Santika Surabaya/The Majapahit

Bijzonderheden:
Rondreis is aan te passen naar uw eigen wensen, mail ons voor de mogelijkheden; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrek –en terugkeerdatum kan door uzelf bepaald worden. 
Meerprijs rondreis met Nederlandstalige gids € 350,-
Vanaf Surabaya is het mogelijk om naar een volgende bestemming te vliegen, bijv. Bali. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dag 1. Jakarta – Bogor - Bandung.
Op de eerste dag wordt je opgehaald vanaf de luchthaven door je chauffeur en gids. Als je al in Jakarta bent wordt je opgehaald in het hotel waar je verblijft. We rijden nu door naar Bogor. Bij aankomst te Bogor maken we een wandeling door de botanische tuinen van Bogor. We nemen hier een paar uren de tijd want de tuinen beslaan een ongelooflijke 87 hectare. Je kunt hier genieten van vele paden, vijvers, gazons, cactustuinen, grote kronkelende klimplanten ,enorme waterlelies en een rivier die overal tussendoor murmelt. Na het bezoeken van de Botanic Gardens rijden we via de Puncak pas naar Bandung. De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. 's Avonds inchecken in het Savoy Homann Hotel te Bandung.

Dag 2. Bandung.
Na ontbijt bezoeken we ‘Jeans street’ oftewel Jalan Cihampelas. Het is een zeer opzichtige en meest beroemdste winkelstraat van Indonesië. Hier kun je kleding kopen, met name spijkerbroeken voor echt sensationele lage prijzen. Als je geïnteresseerd bent in het kijken (en misschien kopen) van goud en zilver gaan we naar Jalan Braga. Het is best interessant om hier even doorheen te lopen en een glimp op te vangen van de art/deco architectuur. In deze buurt vindt je ook Nederlandse cafés. Voor een mooi uitzicht over Bandung en een fraaie zonsondergang gaan we naar het Dago Tea House. Dago is een erg dure wijk met enige elegante Sudanese restaurantjes. Het is erg plezierig om hier wat rond te lopen, in de schaduw door de vele bomen. Vlak achter the Tea House is een waterval (Curug Dago), dit is een paar minuten lopen. 's Avonds gaan we naar de berg Lembang. Dit is een echte aanrader en erg gezellig. Hier kun je maïs eten en een Indonesisch biertje drinken in een van de vele kleine eettentjes langs de kant van de weg. Terug naar hotel voor overnachting.

Dag 3. Bandung - Pangandaran.
Na een heerlijk ontbijt gaan we vandaag richting Pangandaran, eerst bezoeken we nog de indrukwekkende Malabar theeplantage. Deze ligt ten zuiden van Bandung. Het is een door de regering bestuurde plantage aan de voet van de Gunung Malabar. Met zijn weidse uitzichten over de dalen beneden, mooie gebouwen, schitterende wegen, is deze uitgestrekte plantage een oneindige verrukking voor het oog. Echt schitterend. In 1896 werd er begonnen met de bouw van deze plantage en werd snel beroemd om haar schoonheid, efficiency en top kwaliteit thee. We kijken rond in de fabriek en het is mogelijk hier de thee te proeven. 's Avonds komen we in Pangandaran aan. Overnachting in Nyiur Resort Hotel, Pangandaran.

Dag 4. Pangandaran.
Na het ontbijt gaan we het Pangandaran natuurreservaat bezoeken, oftewel Cagar Alam. Het is 530 hectare groot en je komt hier verschillende soorten apen, herten, vogels en bantengs tegen. Deze dieren kun je van dichtbij observeren. Wil je nog verder wandelen door het oerwoud, dan kun je een ervaren gids huren. Je zou je hier bijna in een Robinson Crusoé film wanen, soms ben je hier echt van god en iedereen verlaten. Je kunt binnen dit park van alles vinden: grotten, teakbossen, banyanbomen, weilanden, zeekusten en Japanse bunkers. Verder kun je hier nog stekelvarkens, pauwen en neushoornvogels zien. Na de lunch gaan we de Green Canyon bezoeken, waar je in bootjes van uitgeholde boomstammen een twee a drie uur durende tocht maakt door een adembenemend mooi rivierlandschap. In de droge tijd is het doorzichtige water heldergroen. Deze Green Canyon loopt door een imposant rotsmassief. Dit unieke gebied wordt nog mooier door de vele watervallen, kleine natuurlijke meertjes en grotten. Aan het einde van de boottocht, voordat je weer retour gaat, kun je lekker zwemmen zolang je wilt in een magisch ingesloten vijver. 's Avonds ben je dan vrij, je hebt tijd voor een strandwandeling, een filmpje kijken in de bioscoop of gewoon even op een terrasje wat drinken en kennis maken met de plaatselijke bevolking. Overnachting in Nyiur Resort Hotel.

Dag 5. Pangandaran - Wonosobo.
Vandaag zal je vroeg uit de veren moeten, want om 06.00 uur brengt je chauffeur je naar Kalipucang, om vandaar met de veerboot naar Cilacap te gaan. Het is een boottocht van ruim 4 á 5 uur. Onderweg kun je op de boot wat Indonesische snacks en drinken kopen. De chauffeur zal niet meegaan want er kunnen geen auto’s mee. Hij haalt je 's middags dan weer op bij het Cilacap havengebied. Onderweg kom je allemaal kleine dorpjes tegen waar je even afmeert om de plaatselijke bevolking af te zetten of op te halen. Cilacap’s natuurlijke haven, wordt beschermd door het lange strafeiland Nusa Kampangan. Jarenlang hebben hier honderden mensen gevangen gezeten die deel hadden genomen aan de mislukte coup in 1965. Het is tot 1992 verboden gebied gebleven, sindsdien zijn er weer excursies naartoe georganiseerd. Om een uur of twee ontmoet je de chauffeur weer, en op de weg naar Wonosobo rijden we langs het Baturaden mountain resort. Dit is een van Java’s meest attractieve bergplaatsen. Als je vandaag nog wat tijd over hebt, kun je hier wandelingen maken naar watervallen en door de jungle lopen. Hier is ook de 3428 meter hoge vulkaan Slamet. De weg hier naartoe kronkelt door groentetuinen, steile rivieroevers en dichte jungle. Baturaden is een vakantieverblijf in de bergen op de hellingen van vulkaan Slamet, met een prachtig kampeerterrein en mooie panorama’s. Het klimaat is hier koel. 's Avonds kom je dan in je hotel in Wonosobo aan. Het is een drukke stad, en de grootste stad van het district. We stoppen eigenlijk alleen in Wonosobo om morgen naar het Dieng plateau te gaan. In dit gebied valt ongeveer de helft van het jaar regen; de gemiddelde temperatuur is 20 – 25 ºC. Vanavond kun je even rondlopen in de stad om wat te eten. Overnachting in het Kresna Hotel.

Dag 6. Wonosobo - Yogyakarta.
Vandaag rijden we naar Yogyakarta, een van werelds grootste dorpen en Java’s culturele hoofdstad. Overnachting in Duta Garden guesthouse in Yogyakarta.

Dag 7. Yogyakarta.
Tijdens je bijzondere verblijf te Yogya hebben we voor jou uitstapjes gepland naar o.a. de Borobudur, de Prambanan-vlakte, Jalan Malioboro, Kota Gede, Taman Sari en de vogeltjesmarkt. Vandaag begint je dag met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. Dit kolossale, kosmische bouwwerk is een van de indrukwekkendste scheppingen van de mens. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. De trapvormige piramide bestaat uit zes vierkante en drie ronde terrassen, die naar boven toe steeds kleiner worden. Je uitstapje naar de Borobudur zijn we al vroeg begonnen dus tegen een uur of twee gaan we weer richting het centrum van Yogya. We brengen je dan naar de Taman Sari. Dit waterkasteel werd in 1758 gebouwd door de sultan. Taman Sari had vroeger verlichte onderwatergangen, koele ondergrondse moskeeën en galerijen om te dansen. Prinsessen baadden in met bloemen bestrooide zwembaden. Je kunt de zwemvijvers bekijken voor mannen en vrouwen en de ondergrondse moskee. De wijk met smalle paadjes achter het waterpaleis is een centrum van de batik industrie, waar veel schilders werken in bamboe studio’s. Ook de moeite van het bezoeken waard is de vogeltjesmarkt (de Pasar Ngasem). Hier vindt je tropische zangvogels, die in rijk versierde kooien op kopers wachten. Deze vogels worden door de Indonesiërs zeer op prijs gesteld en zijn erg duur. Deze vogeltjesmarkt ligt ten noorden van het waterkasteel. Na de vogeltjesmarkt bezoek je het paleiscomplex Kraton. De Kraton ligt verscholen achter een hoge muur. In de glorietijd van het sultanaat woonden hier bijna 20.000 mensen. In het hoofdgebouw, op de binnenplaats met prachtige bomen, die bewaakt wordt door wachters, krijg je een indruk van de macht en elegantie die het sultanspaleis vroeger uitstraalde. Het paleis heeft een prachtige verzameling kunst en muziekinstrumenten. Bovendien worden hier regelmatig gamelan-concerten en klassieke dansvoorstellingen gehouden. De Kraton heeft batik en zilverwinkeltjes, scholen, markten en twee musea, alles ingesloten door drie meter dikke witte muren als imitatie van Europese forten. De collectie van de sultan omvat wayang poppen, koninklijke rijtuigen, Raden Saleh portretten en levensgrote gekostumeerde figuren. Na het bezoek aan de Taman Sari, Kraton en de vogeltjesmarkt brengen we je naar de Jalan Malioboro. Deze straat is de belangrijkste verkeersader van de stad en een bezienswaardigheid op zichzelf. Overdag staan overal langs deze brede straat marktkramen, waar batiks, leer, zilver en alle mogelijke souvenirs te koop worden aangeboden. Op de straat zijn matten neergelegd waar je op kunt gaan zitten om iets te eten. Blijf vooral tot 's avonds rondhangen in deze straat want dankzij de vele kleine gas- en olielampjes baadt Malioboro tot diep in de avond in een toverachtig licht. En de oosterse sfeer wordt vergroot door de vele straatmuzikanten. In de buurt van de Malioboro is een grote markt waar weinig toeristen komen. In Malioboro zijn voldoende restaurants te vinden, zodat je hier 's avonds uit eten kan gaan, alvorens je weer terug gaat naar je hotel. Yogyakarta is trouwens een godsgeschenk voor vegetariërs; bonencakes, rempeyek (pindakoekjes) en groentesoepen in overvloed. De makanan asli (lokale gerecht) van Yogyakarta, gudeg, is nangka-fruit gekookt in kokosmelk met een mengsel van eieren, tofu, kip en gekruide saus. Een van de beste warung maaltijden in de stad is nasi rames, een heel gezonde, smakelijke maaltijd met vier of vijf verschillende groenten. Probeer ook eens de lekkere Javaanse opor ayam, plakjes kip gesudderd in kokosmelk. Na een lange maar interessante dag terug naar Duta Garden guesthouse voor overnachting.

Dag 8. Yogyakarta - Solo.
Na ontbijt gaan we vandaag richting Solo, de culturele hoeksteen van Java. Het wordt beschouwd als de meest Javaanse stad van Java. Je ontdekkingsreis door Solo begin je met een bezoek aan het Mangkunegaran Paleis. Het is 200 jaar geleden gebouwd en het indrukwekkende complex bevat een aantal gebeeldhouwde teakhouten paviljoens temidden van een tropische tuin, een uitstekend museum, een souvenirwinkel en een van Java’s mooiste gamelan orkesten. Je moet je wel conservatief kleden om hier naar binnen te mogen gaan. Binnen het complex zijn er Engelssprekende gidsen die je rond kunnen leiden. 's Middags rij je door naar de Candi Sukuh tempel. De terras piramiden bij Sukuh en het nabije Ceto zijn al vergeleken met de ruines van het oude Mexico en Egypte. Sukuh is vaak genoemd als Java’s enige erotische tempel en is uiterst karakteristiek. De ligging van deze tempel op 910 meter hoogte is destijds erg goed gekozen. Ze geven een uitzicht over de hele Midden Javaanse vlakte, wat een grootse locatie is. Als je eenmaal op de bovenste terrassen staat, vind je er een overweldigend panorama; bergen, meren en sawah terrassen. Wat nog aantrekkelijker is dat je hier geen toeristenbureau’s vindt. En de grote toerbussen kunnen de heuvel niet op. Om deze steile verharde weg naar de top te nemen, moet je nog een uurtje behoorlijk zweten en zwoegen. In Solo gaan we natuurlijk weer op zoek naar kraampjes en eettentjes waar ze de lokale gerechten serveren. Een oud gebruik in Solo is het snoepen op alle uren van de dag; cassavekoeken, kleefrijst (jada), mie bakso en hete thee. Een van de leukste plaatsen is het populaire Warung Baru in het centrum van de stad. Goede muziek en heerlijk eten. Echt een specialiteit van Solo is de nasi lewit, rijst geserveerd met kip en groenten in kokosroomsaus. Een ander lekker recept is nasi gudeg, rijst met broodvrucht, kokoscrème, en kip of gegiste eieren of lekkere tofu. Of probeer maar eens het gerecht gampol, gemaakt van rijstebloem, kokosmelk en specerijen.

Dag 9. Solo - Bromo.
Vandaag heb je een lange autorit voor de boeg, dus we doen het rustig aan. Je kunt wat langer doorslapen, en in alle rust van je ontbijt genieten. Je vertrekt met de auto van Solo naar Bromo. Het is een lange rit van ca. 6 uur. Onderweg kun je natuurlijk wat eten in de vele eettentjes langs de kant van de weg.

Dag 10. Bromo – Surabaya.
Vanmorgen vroeg uit de veren want om een uur of vier wordt je al gewekt! Je gaat namelijk op pad naar de Mount Bromo, waar je de spectaculaire zonsopkomst kunt zien. Daarna klim je de berg op om langs de kraters te lopen. Een tocht door dit gebergte kan een betoverende ervaring zijn. De Bromo is een actieve 2392 meter hoge vulkaan, en ligt 112 km van Surabaya. De temperatuur bovenop Bromo is ongeveer 5ºC maar kan tot nul dalen, dus trek vooral warme kleding aan. Als je eenmaal bovenop Bromo staat, heb je een magnifiek uitzicht op de actieve Gunung Semeru, Java’s hoogste berg. Achter de Bromo ligt de niet meer actieve vulkaan Gunung Batok, deze heeft richels van boven tot onder. Je zult in het begin denken dat dit Bromo was, maar dat is dus niet het geval. Na Mount Bromo rijden we naar Surabaya.

Dag 11. Surabaya.
Vandaag een dagje Surabaya. De stad is Oost-Java's grootste metropool en de provinciale hoofdstad. Surabaya, met een bevolking van meer dan 3,6 miljoen, is de op één na grootste stad van het land, een modern centrum van industrie, landbouw en handel. Het tempo in de stadis minder hectisch dan in Jakarta. Surabaya is de stad die zijn historische afkomst op een geweldige manier toont - uitgestrekte buurten met Nederlandse koloniale architectuur. We gaan vandaag weer veel van de cultuur en geschiedenis opzoeken. In het hart van de stad staat het boeddhistische beeld Joko Dolog, een overblijfsel van de Singosari Dynastie. We gaan een kijkje nemen bij het torenhoge Helden monument, dat herinnert aan de bombardementen van november 1945. De Rakhmat en de Sunan Bungkul moskee, gebouwd in 1836, zijn de oudste van Surabaya. In het westen van de stad ligt het beroemde Jembatan Merah (rode brug), eens het kloppende hart van het oude Nederlandse handelsdistrict. Aan het einde van de middag gaan we nog even naar Tanjung Perak. Deze bloeiende havenwijk in het noorden van de stad is een unieke plaats om te verkennen. 's Avonds terug naar hotel voor overnachting.

Dag 12. Surabaya - luchthaven.
Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven of treinstation voor je volgende bestemming.

 

Tarieven 2024/2025

Reissom per persoon:

Bij 1 persoon: €1995,-
Bij 2 personen: €1040,-
Bij 3 personen: € 925,-
Bij 4 personen: € 795,-
Bij 5 personen: € 765,-
Bij 6 personen: € 635,-

Heeft u nog vragen over deze reis, wilt u deze reis aanpassen of wilt u reizen met meer dan 6 personen, stuur dan een e-mail naar info@dari-java of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode DJ-12D-JAV-JaSu07).

Deze rondreis is inclusief:
Hotelovernachtingen met ontbijt, auto met airco, chauffeur, brandstofkosten, alle vervoer naar excursies, administratie -en reserveringskosten.

Exclusief:
Luchthavenbelastingen, vliegtickets, entreekosten excursies en bezienswaardigheden, verzekeringen, donaties en tips en uitgaven van persoonlijke aard.

Bijzonderheden:
Meerprijs rondreis met Nederlandstalige gids €350,-.
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Bandung: Savoy Homann
Bandung: Adams Guesthouse (tante Yeti)
Pangandaran: Nyiur Resort Hotel
Wonosobo: Kresna Hotel
Yogyakarta: Duta Garden
Solo: Sahid Raya Hotel
Bromo: Lava View
Surabaya: Santika Surabaya