- Welkom
- over ons
- nieuws
- offerte/info
- Contact
- Reizen
- Praktische info
- foto album
Ujung Kulon (wat westpunt betekent) is een nationaal park, gelegen op de uiterste zuidwestpunt van het eiland Java in Indonesië. Tot het park behoren ook diverse omringende eilanden waaronder de vulkanische archipel Krakatau en Peucang. Het park heeft een oppervlakte van 1206 km². Sinds 1991 staat het park op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het park bezit het grootste nog overgebleven laaglandregenwoud op Java. Verschillende bedreigde dier- en plantsoorten komen er voor, waarvan de Javaanse neushoorn de meest bedreigde is.
Het is paradoxalerwijze de uitbarsting van de Krakatau in 1883, die indirect ervoor verantwoordelijk is dat de neushoorn in dit gebied heeft kunnen overleven. Deze uitbarsting, en vooral de daardoor veroorzaakte tsunami, heeft de gehele bevolking van dit schiereiland uitgeroeid. Het gebied is sindsdien onbewoond gebleven. En een (vrijwel) onbewoond gebied is het enige soort ecosysteem waarin grote dieren als neushoorns kunnen overleven.
Het Ujung Kulon nationaal park bestaat uit tropisch regenwoud. Dit enorme park is enkel te bereiken met een boot. Vanzelfsprekend kun je niet zomaar dit park in; er gaat tijdens het programma een gids mee. In het park komen verschillende bedreigde diersoorten voor zoals de Javaanse neushoorn. Ook zijn er herten, panters, krokodillen, vogels en slangen te vinden. Je kunt als je er zin in hebt en in staat bent om met tropische temperaturen meer dan 5 kilometer te lopen, prachtige wandelingen maken, of voor wie wat verkoeling zoekt zwemmen, want het park heeft zeer mooie stranden.
De Krakatau (Portugees: Krakatao) is een actieve vulkaan in Indonesië, in de straat Sunda tussen Java en Sumatra. De vulkaan is vooral bekend door de ongekend zware uitbarsting in 1883. Aan het hof van een Indonesische sultan zijn geschriften bewaard gebleven die vertellen hoe een uitbarsting in het jaar 535 van Sumatra en Java twee aparte eilanden maakte, ze zouden daarvoor dus één eiland geweest zijn. Op maandagochtend 27 augustus 1883 knalde de Krakatau uit elkaar. De berg rees op, scheurde open en stortte in, waarna de zee in het gapende gat stroomde. Het gevolg was een catastrofale uitbarsting; tot op heden de grootste vulkaanuitbarsting waarvan de moderne mens getuige is geweest. De berg verdween voor een groot gedeelte onder het wateroppervlak, maar in 1932 verscheen op dezelfde plek een nieuwe berg, Anak Krakatau, het "kind van Krakatau", die as en zwavel spuwde. Sinds de jaren '50 groeit de berg gemiddeld 13 cm per week.
Alle onderstaande reizen zijn naar uw eigen wensen en ideeën aan te passen. De reisprogramma’s op onze website dienen hierbij als voorbeeld. Dari-Java maakt uitsluitend rondreizen op maat en geheel naar uw wensen, elke reis is uniek!
Mail ons voor meer info; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.