KRAKATAU EN UJUNG KULON TOUR MET LOKALE BOOT - 7 DAGEN

Tourcode
DJ-UK-07
0.00

Delen

Een 7-daagse tour naar Anak Krakatau en het eiland Peucang in het Ujung Kulon Nationaal Park. Je hebt de beschikking over een lokale boot met stuurman en Engelstalige gids die het hele programma je zullen begeleiden.

Dag
1 Aankomst Jakarta – Carita Beach
2 Carita Beach - Krakatau eiland – Carita Beach
3 Carita Beach - Handeleum eiland
4 Handeleum eiland – Peucang eiland
5 Peucang eiland
6 Peucang eiland
7 Peucang eiland – Carita Beach

Accommodatie:
Je verblijft in een eenvoudige accommodatie in Carita en op Handeleum en Peucang eiland.
Carita: (strand) Hotel in overleg
Handeleum eiland: Guesthouse
Peucang eiland: Peucang Resort

Maaltijden:
Het middag en avondeten wordt prima verzorgd! Er is geen restaurant op Peucang eiland en er gaat een privé kok mee tijdens het programma. Er wordt rijst en vis geserveerd, groenten, kroepoek, fruit en koffie, thee of softdrinks.

Bijzonderheden:
Het programma is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en kan indien worden gewijzigd.

Dag 1: Aankomst Jakarta – Carita Beach.
Bij aankomst te Jakarta (of een plaats waar je verblijft) transport naar Carita (exclusief).

Dag 2: Carita Beach - Krakatau eiland – Carita Beach.
Je vertrekt om 8 uur 's morgens vanaf Carita Beach (West Java). Met de speedboot steken we de Sunda Strait over in ongeveer 2 uur. We meren aan op het eilandje Anak Krakatau. Op het eiland maken we een trekking naar het eerste niveau van de Anak Krakatau onder begeleiding van de rangers. Na de trekking varen we naar de grote Krakatau om hier te zwemmen en te snorkelen. Hier heb je veel mooie koraal. De lunch wordt geserveerd op het strand. 's Middags terug naar Carita Beach.

Dag 3: Carita Beach - Handeleum eiland.
We vertrekken om 8 uur 's morgens vanaf Carita Beach. We rijden met de auto naar Sumur, een rit langs heuvels, jungles en rijstvelden. Sumur is een lokaal vissersdorpje dichtbij Ujung Kulon. Je stapt over op een lokale traditionele vissersboot en we varen naar Handeleum eiland, gelegen binnen in het Ujung Kulon Nationaal Park. Onderweg stoppen we bij Batul eiland met zijn prachtige witte stranden. We overnachten op Handeleum eiland en om ca. 19.00 uur wordt het avondeten geserveerd.

Dag 4: Handeleum eiland – Peucang eiland.
Na het ontbijt nemen we de kano's mee en varen naar het vaste land van het Ujung Kulon Nationaal Park. We stappen over op een lokale kano's gaan we een tochtje maken op de Cigenter rivier. Lunch wordt geserveerd op de lokale boot en we varen westwaarts naar het eiland Peucang. Dit eilandje heeft spectaculaire witte stranden en helderblauw water. Een heerlijk eilandje om even te relaxen, zwemmen of even wandelen langs het lange strand. Diner wordt geserveerd in het restaurant door je privé kok. Er wordt rijst, vis, groenten en fruit voor je klaargemaakt.

Dag 5: Peucang eiland.
Na het ontbijt om ca. half 8 varen we terug naar het vaste land van het Ujung Kulon Nationaal Park en maken we een wandeling naar Tanjung Layar waar we de restanten van de Nederlandse vuurtoren kunnen zien. Het uitzicht hier is adembenemend! We lopen weer terug naar de speedboot en varen terug naar Peucang eiland waar je kunt zwemmen en snorkelen. Lunch wordt geserveerd in het restaurant.

Dag 6: Peucang eiland.
Na het ontbijt bezoeken we de Cidaon Grazing Grounds om de dieren te zien die in het wild leven. Hierna heb je een trekkingtocht naar Cibom Beach. Overnachting op Peucang eiland in een eenvoudige accommodatie. Lunch en Diner in het restaurant.

Dag 7: Peucang eiland – Carita Beach.
Na het ontbijt varen we terug naar Sumur. Als je wilt, kun je snorkelen en zwemmen bij een van de eilandjes die je tegenkomt op de terugweg. Vanuit Sumur met de auto terug naar Carita.

Tarieven 2024/2025

Reissom per persoon:

Bij 3 personen: € ,- (reissom op aanvraag)
Bij 4 personen: € ,- 
Bij 6 personen: € ,- 
Bij 8 personen: € ,- 

Heeft u nog vragen over deze reis, wilt u deze reis aanpassen of wilt u reizen met meer dan 8 personen, stuur dan een e-mail naar info@dari-java of vraag vrijblijvend een offerte aan, vermeld hierbij svp de tourcode voor deze rondreis (tourcode DJ-UK-07).

Deze rondreis is inclusief:
Vervoer per lokale boot, Engelstalige gids, snorkeluitrusting, entreevergunningen en verzekeringen, maaltijden, drinken en fruit, transport, drinkwater, accommodatie.

Exclusief:
Transport van Jakarta naar Carita en de overnachtingen in Carita van dag 1 t/m 3.

Bijzonderheden:
Bovenstaande reissom is geldig tot en met december en is gebaseerd op het laagseizoen.
Tijdens de feestdagen in Indonesië (kerst etc..) kunnen de prijzen soms hoger liggen.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een 2-persoonskamer.
De reissom kan fluctueren (door bijv. koersschommelingen); als u van ons de offerte per mail of post heeft ontvangen, dan zijn die prijzen correct.

Handeleum eiland: Guesthouse
Peucang: Peucang Resort