Laatste nieuws

KLM en Garuda Indonesia gaan het komend jaar weer intensiever samenwerken op de route Amsterdam - Jakarta v.v.

Daardoor heeft Garuda Indonesia de mogelijkheid om nu weer 6 x per week een vlucht op deze route aan te bieden. Dat is 2 x per week non stop, uitgevoerd door Garuda Indonesia zelf en een extra 4 x per week op vluchten die worden uitgevoerd door KLM, met een korte stop in Kuala Lumpur. Een aanzienlijke uitbreiding van het aanbod van Garuda Indonesia.


Dit biedt meer flexibiliteit en gemak voor onze passagiers, aangezien men niet alleen beperkt is tot maar 2 x per week vertrek. De voorwaarden van het Garuda Indonesia tarief blijven van toepassing, inclusief de uitgebreide bagage vrijdom (30kg in Economy).

Voor reizigers van Garuda Indonesia betekent dit - naast het gebruikelijke vertrek op maandag en zaterdag – dan men nu extra keuze heeft uit 4 additionele vluchtdagen. 

Garuda GA89 Amsterdam-Jakarta; vertrek op maandag en zaterdag
Garuda GA88 Jakarta-Amsterdam; vertrek op maandag en donderdag

KLM GA9089/KL809 Amsterdam-Jakarta; vertrek op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag
KLM GA9088/KL810 Jakarta-Amsterdam; vertrek op maandag, woensdag, zaterdag en zondag

 

Ontdek Java per trein

Een reis van west naar oost Java

Als je aan de prachtige natuur van Indonesië denkt, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan Java. Java is het economische hart van Indonesië en is met ruim 140 miljoen inwoners het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Toch heeft ook dit eiland veel moois te bieden; het wordt gedomineerd door een lange rij vulkanen, groene landschappen, wijde grasvlakten en kleine, authentieke dorpjes. Op zoek naar een leuke manier op Java te verkennen? Pak de trein! Wij nemen je mee op een treinreis langs de vier grootste steden van Java.

 

Historisch erfgoed van Jakarta
Jakarta wordt vaak overgeslagen, en dat is zonde. De grootste metropool van Zuidoost-Azië is niet alleen een drukke stad, het heeft ook een veelzijdig verleden en historisch erfgoed. Tijdens een bezoek aan Jakarta mogen het Onafhankelijkheidsplein Medan Merdeka met het National Monument en het Tamam Fatahillah plein in Old-Batavia niet ontbreken. Zin om te shoppen? Dat kan uitstekend in één van de vele winkelcentra, zoals Pasaraya Mall. Je kunt ook doorlopen naar Glodok, één van de grootste Chinatown’s ter wereld. Op de markt bij Jalan Surabaja kijk je gegarandeerd je ogen uit. In Jakarta nemen we de trein en reizen we in zo’n drie uur naar de volgende bestemming: Bandung.

 

Koffie drinken en fietsen in Bandung
Bandung was rond 1920 het centrum van de koloniale Nederlandse regering en groeide uit tot een belangrijk centrum voor het onderwijs. Vanwege diverse scholen en universiteiten is Bandung nog steeds een gezellige studentenstad. Maak een fietstocht door de statige lanen van de koloniale wijken of ontdek de prachtige omgeving met rijstvelden, vulkanen, theeplantages en hotsprings. Ben je een koffielover? Breng dat een bezoekje aan de koffiefabriek Kopi Aroma. In deze fabriek, die zich in het midden in het centrum van Bandung bevindt, wordt nog op traditionele wijze de koffie verwerkt. We vervolgen onze reis naar Yogyakarta, dicht langs de bergen, door eindeloze rijstvelden, prachtige landschappen en met een inkijkje in de vele dorpjes die zich langs het spoor bevinden.

 

Beroemde tempels en shoppen in Yogyakarta
Na ongeveer acht uur komen we aan in Yogyakarta. Vanuit hier staan twee hoogtepunten van Indonesië op het programma: het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië, het Prambanan en ’s werelds grootste Boeddhistische monument, de Borobudur. Maar breng ook zeker wat tijd door in Yogyakarta zelf en sla Malioboro straat niet over. In de sfeervolle winkeltjes vind je mooie lokale producten. ’s Avonds veranderen de winkels in eettentjes en eet je er de heerlijkste specialiteiten.

 

Beklim de Bromo vulkaan bij Surabaya
Op zo’n vijf uur afstand van Yogyakarta ligt Surabaya. Surabaya heeft de belangrijkste haven van het land. In het straatbeeld zie je enorm veel Nederlandse invloeden terug. Eén van de belangrijkste highlights is het House of Sampoerna, één van de bekendste kretekmerken van Indonesië. In dit statige koloniale complex vervaardigen 3500 vrouwen kreteksigaretten op authentieke wijze. Verder staat Oost Java bekend om het Bromo Tengger National Park. Op vier uur rijden van Surabaya kun je de klim wagen – met een adembenemend uitzicht over de Bromo vulkaan als resultaat.